Általános szerződési feltételek

A „hajosok.hu Belvízi Távoktató Portál” (a továbbiakban: Portál) az Innovációs és Technológiai Minisztérium a HHF/35746-1/2021-ITM iktatószámú engedélyével rendelkező, jóváhagyott számítógépes képzési program, mely a belvízi kedvtelési célú vitorlás kishajó- és kisgéphajó-vezetői elméleti vizsgára való felkészülés során alkalmazható.

A Portál szolgáltatásait nyújtja:
Cégnév:
Dajka János Hajósiskola Kft.
Székhely: 2360 Gyál, Somogyi u. 78.
Adószám: 23739855-1-33

A Portálba beregisztráló személy (a továbbiakban: Felhasználó) a regisztrációjakor a GDPR adatkezelési tájékoztató tudomásul vételével adja meg személyes adatait.

A képzőszervek (hatósági engedéllyel működő hajós iskolák – a továbbiakban: Képzőszerv) által (vagy rajtuk keresztül) beregisztrált Felhasználók a Képzőszerv által biztosított egyedi kód megadása után tekinthetik meg a tananyagot és kezdhetik el a tesztvizsga kérdések gyakorlását.

Az önállóan (Képzőszerv nélkül) beregisztrált Felhasználók a Portál használati díjának megfizetése (erről elektronikus számlát állítunk ki), valamint a Portál üzemeltetőjétől kapott egyedi kód megadása után tekinthetik meg a tananyagot és kezdhetik el a tesztvizsga kérdések gyakorlását (kérjük vegyék fel velünk ez ügyben a kapcsolatot).

A Portál az egyedi kód megadása után 35 napig biztosítja a tananyaghoz és a tesztkérdés-gyakorláshoz a hozzáférést. A 35 nap letelte után csak ismételt befizetés után lehet újabb 35 napig használni a Portált.

Amennyiben a szolgáltatásunk a Portál szerverhibája folytán elérhetetlenné válik és a kiesés meghaladja az 1 órát, akkor további 1 további napot biztosítunk a Portál használatára a Felhasználók részére.

Képzőszerv által (vagy rajtuk keresztül) beregisztrált Felhasználó tudomásul veszi, hogy adataihoz történő hozzáférés, a Portálban történő tanulási előmenetelükkel együtt (gyakorlás menüpontban a megtanult kérdések száma és valamennyi próbavizsga eredmény) a Képzőszerve, illetve a hajózási képesítések megszerzésére felkészítő képzések jóváhagyására és ellenőrzésére kijelölt, illetékes hajózási hatóság részére folyamatosan biztosított.

A Képzőszerv által (vagy rajtuk keresztül) beregisztrált Felhasználó a Portál használatával kapcsolatos kérdéseivel (tananyag, tesztkérdések, gyakorlás, próbavizsga stb.) első sorban a Képzőszervéhez fordulhat.

A Portált és az azon elérhető tartalmat szerzői jog védi. A Felhasználó a Portállal kapcsolatos észrevételeivel vagy javaslataival a Kapcsolat menüpontban feltüntetett elérhetőségeink valamelyikéhez fordulhat azzal, hogy észrevételei, javaslatai a Portál szolgáltatásainak fejlesztéséhez felhasználhatóak. A Portál szolgáltatásait kizárólag a Felhasználók használhatják, előfizetésük (35 nap) időtartama alatt.

A Portált a Felhasználó több eszközről is használhatja, de nem egy időben. Az esetlegesen előforduló egyidejű használat esetén a Portál kizárja a rendszerből a Felhasználót, tájékoztatva arról, hogy mikor léphet be ismét.

A Portálon fellehető bármely tartalom részben vagy egészben (a tesztkérdéseket, képeket, ábrákat, válaszokat és a tananyagot is beleértve) történő egyéb felhasználása (másolása, publikálása, kölcsönbe vagy ajándékba-adása, hálózaton vagy más módon való elérhetővé tétele, üzleti célú felhasználása) csak a Portál üzemeltetőjének engedélyével lehetséges!

A portálon található valamennyi tesztkérdés megegyezik a Közlekedési Alkalmassági és Vizsgaközpont Nonprofit Kft. (KAV) által, a honlapján közzétett tesztkérdéssel. A tananyagban lévő képek, fotók, grafikus ábrák forrása:

  • KAV tesztkérdéseinek fotói, grafikus ábrái,
  • saját készítésű fotók, grafikus ábrák,
  • interneten megosztott fotók (wikipedia).

A Portál használatával a Felhasználók több mint 98%-a sikeres vizsgát tett, ennek ellenére a Portál üzemeltetője felelősséget nem vállal arra vonatkozóan, ha a Felhasználó sikertelen hatósági vizsgát tesz.